Ylva

Idag presenterar vi Ylva.

Ylva här!

Jag har hEDS precis som min mor och min syster. Jag är 22 år och har vuxit upp med EDS-diagnosen. Vetskapen om mina begränsningar har gjort att jag kan göra aktiva val som är bra för min kropp.

På min bild står jag med ryggen mot kameran med tejpad nacke och rygg och vill på så sätt synliggöra smärtan som jag alltid lever med. Jag är så överrörlig att det ibland gör så ont att jag varken kan sitta, ligga eller stå och då är det svårt att tänka. Det är till och med en utmaning att sova. Jag använder specialkuddar för att stabilisera kroppen på natten.

Jag jobbar med administration på ett IT-lager och kan variera mellan att kan stå, gå och röra mig så mycket jag vill. Klarar av att arbeta 75 %.

Min EDS har stått i vägen för saker jag velat göra. Efter gymnasiet var jag selektiv i mitt jobbsökande. Jag får ofta välja bort att gå ut med vänner och stannar hemma istället. Tröttheten gör mig nästan mindre aktiv än min farmor.

Under vinterhalvåret äter jag smärtstillande medicin. Värmefiltar lindrar och tejpen stabiliserar. Det är viktigt för mig att vara omgiven av förstående vänner och jag har en stöttande pojkvän.

Close