Om EDS Riksförbund

EDS Riksförbund är en ideell intresseorganisation som arbetar för att öka kunskapen om Ehlers-Danlos-syndromen (EDS) och Hypermobilitetsspektrumstörning (HSD) i samhället.

En viktig del av verksamheten är att anordna informations­möten för medlemmar, allmänhet, vårdpersonal och andra yrkeskategorier. Förbundet ger även medlemmarna möjlighet att stödja varandra genom att anordna medlemsaktiviteter – alltifrån fikaträffar till familjehelger.

Vi arbetar för att bli fler lokalföreningar i förbundet. Här finner du kontaktuppgifter till nuvarande lokalföreningar

Förbundet har ett antal ideella kontaktpersoner runt om i landet. Dessa personer kan man kontakta om man har tankar och funderingar kring EDS/HSD. De hjälper även till med att anordna lokala medlemsträffar. Som medlem får man mer än gärna själv ta initiativ till medlemsaktiviteter av olika slag och förbundet hjälper då gärna till. Här kan du läsa mer: medlemsträffar.

EDS Riksförbund har funnits sedan 1992 då leg. ssk, med.dr Britta Berglund bildade föreningen. Medlemstidningen heter EDS-nytt och kommer ut med ett nummer på våren och ett på hösten.


eds-bokstaver-mindre

Ju fler medlemmar vi är i förbundet, desto större möjlighet har vi att påverka och öka medvetenheten om EDS/HSD.

Därför vill vi alltid bli fler!

 

Vill du stötta förbundet lite extra är donationer alltid välkomna. Donerade pengar används till den ordinarie verksamheten och innebär att EDS Riksförbund kan arrangera fler informationsmöten och familjeaktiviteter. Du skänker pengar genom insättning på PlusGiro 417 65 68-6 eller via Swish till nummer 123-059 42 34.
Märk din inbetalning ”donation”.

 

Close