Ronja

Idag presenterar vi Ronja.

Ronja här!

Jag är fem år och gillar att leka och kan göra allt som alla andra barn gör, men inte lika länge. Jag har hEDS och kan böja mina leder mycket mer än andra. Kolla mina armbågar som jag kan vika åt fel håll. Det är klistret i min kropp som inte är så bra, säger mamma. När jag leker för länge får jag ont nästa dag. Jag mår inte så bra på grund av smärtan och blir ofta väldigt trött. När jag är trött kan jag bara koncentrera mig korta stunder och blir ibland ilsken som ett bi.

Jag går på förskolan, men inte varje dag och inte så många timmar.  För att det ska funka har jag avlösarservice några timmar i mitten av veckan så att jag kan vila upp mig o klara av de andra dagarna bättre. Om någon av mina kompisar gör sig illa vet jag precis hur det känns att ha ont.

Jag har en superbra sjukgymnast, olika läkare och psykolog som hjälper mig att vara så frisk jag kan. Tillsammans med dom har jag kommit på vilka aktiviteter som fungerar bäst för mig. Mina föräldrar hjälper mig så att jag ska ha det så bra det bara går, men ibland vill jag bara spralla och strunta i att jag har EDS.

Close