medlemskapBli medlem eller förnya ditt medlemskap

Medlemskap i EDS Riksförbund betalas per kalenderår och kostnaden är 250 kronor.

Nu har har vi även familjemedlemskap, vilket innebär att en i familjen betalar 250 kronor och resterande familjemedlemmar, som bor på samma adress betalar 50 kronor per person.

Har du aldrig varit medlem tidigare, gäller medlemskapet hela nästa kalenderår under förutsättning att du har betalat in medlemsavgiften under de tre senaste månaderna på året (okt, nov, dec). Medlemskapet betalas fortsättningsvis under början av kalenderåret.

Påminnelse angående medlemsavgiften får du tillsammans med årsmöteshandlingarna i början av året, men det går givetvis bra att betala in medlemsavgiften innan man har fått detta brev.

Har du frågor som rör ditt medlemskap, mejla till medlemskap@ehlers-danlos.se.

 

 • Detta ingår i medlemskapet
  Du får tidningen EDS-nytt två gånger per år.
  Du får ett bärarkort med fakta om din diagnos.
  Du har närvaro-, yttrande-, röst- och förslagsrätt på årsmötet och är frivilligt valbar till styrelse, valberedning, som kontaktperson eller kan väljas som lekmannarevisor.  

  Du är välkommen till de informationsmöten som arrangeras av EDS Riksförbund och du kan själv ta initiativ till sådant på din ort.

  Du är individuell medlem i Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Där kan du, som vald representant för EDS Riksförbund, delta vid de möten som organiseras två gånger per år.
  Medlemskap är öppet för alla som vill vara med och det finns inget krav på diagnos..

  Som medlem har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar hos Folksam. Vidare innebär det att alla medlemmar som deltar vid aktiviteter som är initierade av Ehlers-Danlos syndrom Riksförbund eller Sällsynta diagnoser är försäkrade genom ett avtal med Folksam. Försäkringen gäller även vid resa till och från aktiviteten.

 • Hur används mina personuppgifter?
  EDS Riksförbund för ett medlemsregister innehållandes personuppgifter. Registret lyder under Dataskyddsförordningen (GDPR, The General Data Protection Regulation) .
  Registret är Riksförbundet Sällsynta diagnosers gemensamma medlemsregister där 50 föreningar är med. Sällsynta diagnoser har bara tillgång till adresserna för att kunna göra utskick. Registret sköts av ansvariga personer i varje förening, i EDS Riksförbund är det ordförande och registeransvarig (ordinarie ledamot) som kan arbeta i registret. Dessutom har valberedningens sammankallande, på begäran, lästillgång till registret. Inga uppgifter lämnas ut till tredje part.

  Genom att ansöka om medlemskap i EDS Riksförbund samtycker du till att dina personuppgifter sparas i förbundets medlemsregister. Du kan givetvis få information om vilka uppgifter som EDS Riksförbund har om dig, samt begära att uppgifter tas bort eller ändras om de skulle vara felaktiga eller ofullständiga. Vill du ha ytterligare information om EDS Riksförbunds behandling av dina personuppgifter är det bara att kontakta oss.

 

 


När du ska förnya ditt medlemskap

Missa inte frågeformuläret (steg 2 i ditt medlemskap).

Betala in medlemsavgiften på 250 kronor och märk inbetalningen med ditt namn och din hemort så att vi kan koppla inbetalningen till dig. Är ni flera i familjen betalar en familjemedlem 250 kronor och övriga som är skrivna på samma adress 50 kronor per person (glöm inte att uppge alla familjemedlemmars namn).
Använd något av följande inbetalningssätt:

PlusGiro 417 65 68-6

Swish till 123-059 42 34

Adress för medlemskap:


Så här blir du medlem för första gången

Steg 1
Betala in medlemsavgiften på 250 kronor och märk inbetalningen med ditt namn och din hemort så att vi kan koppla inbetalningen till dig. Fyll även i ditt namn, din adress och din mejladress i adressformuläret längst ner på sidan. Du kan även mejla motsvarande uppgifter till medlemskap@ehlers-danlos.se eller skicka brev. När vi har fått dina uppgifter och ser att din betalning har kommit in, får du ett välkomstbrev som bekräftelse. Om du har kryssat i att du är diagnosbärare får du även ett bärarkort. I välkomstbrevet kommer du att bli ombedd att gå vidare till steg 2 i ditt medlemskap.

 
Frågeformulär

Steg 2
Detta är för dig, gammal som ny medlem, som har fått ditt medlemskap bekräftat.
Vi vill att du fyller i detta formulär för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap och för att vi ska kunna förbättra kommunikationen med våra medlemmar. Kanske vill du vara med i en arbetsgrupp, ta del av intresseinriktade utskick eller har förslag och idéer som du vill dela med dig av? Här kan du välja bland flera alternativ.

Genom att välja att ta emot kommande utskick digitalt kan du bidra till att vi istället kan använda pengarna till t.ex. fler familjeträffar eller föreläsningar samtidigt som vi är snälla mot miljön. Frågeformuläret hittar du här: 

Frågeformulär    

 

Adressformulär för nya medlemmar

Steg 1 i ditt medlemskap

 

Close