Marie A

Idag presenterar vi Marie.

Marie här!

Jag har cEDS. Fick veta att jag hade EDS för 20 år sedan i samband med min sons utredning. Min diagnos sattes på papper först 2017.

Jag har arbetat på laboratorium. Det passade mig fint eftersom där gavs möjlighet att variera mellan att stå, gå och sitta. Efter att jag fick diskbråck och spinal stenos blev jag ”arbetsbefriad” med lön och ägnar mig nu åt egenrehabilitering och studier. Ska arbeta i egen regi framöver.

Min bild visar hur ärr efter en operation kan se ut när man har EDS. Jag opererades för inklämd nerv i axeln och till en början var ärret smalt och fint. Det växte sedan på bredden eftersom huden är tunn och töjbar.

Jag har mycket problem med mina överrörliga fötter samt ländrygg och använder rullstol i vissa sammanhang för att avlasta ryggen. Tränar regelbundet i varmvattenbassäng för att orka bättre. Jag har även lipödem som bl a orsakar övervikt som inte beror på dåliga matvanor.

Min EDS har gett mig många nya vänner och tillsammans har vi nu startad EDS Riksförbunds lokalförening i Göteborg med omnejd.

Close