Malin

Idag presenterar vi Malin.

Malin här!

Jag har hEDS. Fick min diagnos efter en smärtutredning 2014. En duktig sjukgymnast såg det som ingen vårdgivare tidigare hade klurat ut. Att få diagnosen har gett mig självinsikt och hjälpt mig att bättre hantera min överrörliga kropp.

På min bild har jag valt att visa mig sittandes i min rullstol. Många ser den före de ser mig och till en början gillade jag den inte. Men rullstolen har gett mig en enorm frihet!

Jag blev uppsagd från mitt jobb som personlig assistent när jag började använda rullstol. Fick ett nytt jobb som ansvarig för dokumentation och kvalitet på ett stort assistansbolag. Arbetsförmedlingens arbetsterapeut hjälpte mig med anpassning av min arbetsplats. Bl a med ett tangentbord med lättare knappar, höj- och sänkbart skrivbord och en elrullstol.

Min EDS har gjort mig till en mer tålmodig problemlösare. Det går lika bra att bygga tågbana eller lego på köksbordet som på golvet. Jag har fått bostadsanpassning och har anpassat bilen med rullstolslift. Dåliga dagar åker jag färdtjänst.

Ställer mig frågan ”Är det verkligen rimligt att jag ska orka detta?” Funderar, prioriterar och söker lösningar. Människor i min omgivning är väldigt villiga att hjälpa till bara jag frågar!

Close