Felicia

Idag presenterar vi Felicia.

Felicia här!

Jag har hEDS och fick min diagnos för ett år sen. Smärtor och trötthet påverkar mig mycket och det är svårt att hitta en balans. Jag saknar att kunna vara spontan och leva fullt ut.

Med min bild vill jag visa att det inte syns utanpå hur det känns att leva ett liv som är präglat av överrörlighet och ledinstabilitet.

Jag är sjukskriven och habiliteras med mål att kunna arbeta en viss tid i framtiden. Går hos sjukgymnast och arbetsterapeut, men har inte hittat någon bra läkare. Använder ortoser, rullstol och elscooter som avlastning. Min man stöttar mig och min son är mitt lilla lyckopiller.

Försöker skapa struktur i mitt liv så att jag inte överanstränger mig. Att städa tio minuter per dag är lättare än flera timmar en dag i veckan. Humor är viktigt! Att kunna skratta åt eländet gör livet hanterbart.

Det bästa med att EDS är att det inte syns utåt, då kan jag välja vilka som får se hur jag mår. Samtidigt är detta det sämsta med EDS eftersom risken finns att respekt och hjälp från vården uteblir.

Close