Dags att lämna in motioner till årsmötet 4 april 2020

Dags att lämna in motioner till årsmötet 4 april 2020

Dags att lämna in motioner till årsmötet 4 april 2020

Du som medlem är välkommen att lämna motioner till EDS Riksförbunds årsmöte 4 april 2020!

Boka redan nu in EDS Riksförbunds årsmöte den 4 april 2020 i Umeå!

Årsmötet startar kl 13.00 (med incheckning kl 12.30 – mer info kommer framöver)

Du som är medlem i EDS Riksförbund kan under hela året påverka verksamheten genom att spontant kontakta styrelsen och komma med idéer och förslag till förändringar. Eller varför inte passa på att framföra det på det kommande årsmötet i Umeå den 4 april 2020. Då kan du lämna ett förslag eller en idé du har i form av en motion. I EDS Riksförbunds stadgar kan du läsa mer om hur en motion ska hanteras och presenteras vid ett årsmöte. www.ehlers-danlos.se/stadgar.

Vad är en motion? En motion är ett skriftligt förslag som årsmötet ska behandla.

Hur skriver du en motion? Beskriv ditt förslag kortfattat, med några enkla rader som beskriver vad din idé. Ibland kan du behöva dela in din motion i flera mindre förslag. Ett tips är att ge en kort bakgrund som ger argument för förslaget. Kom ihåg att skriva vem som lämnar förslaget, ditt namn och dina kontaktuppgifter, och sedan är motionen klar. Om ni är ni flera medlemmar som står bakom förslaget skriver ni namnen på samtliga medlemmar som lämnar motionen.

Till vem ska motionen lämnas? Motionen ska lämnas skriftligt och skickas till styrelsen. Vi vill att du mejlar in din motion till info@ehlers-danlos.se eller postar den till EDS Riksförbund, C/O Sandra Torstensson, Marietorps Allée 29A, 21774 MALMÖ.

När kan du senast lämna en motion? I år behöver alla motioner komma in absolut senast den 14 mars. Motioner som kommer in efter detta datum kommer inte att behandlas i år.

Vad händer sen? EDS Riksförbunds styrelse läser igenom din motion, och tar ställning genom att skriva en kommentar - ett yttrande- med en motivering till om de föreslår att det kommande årsmötet ska besluta om att bifalla, avslå eller fortsätta att bereda din motion. Det kan också vara så att någon från styrelsen kontaktar dig för att få något förtydligat. Sedan skickar styrelsen till information om motionen och styrelsens yttrande, dig och alla andra medlemmar, i god tid före årsmötet.

Hur hanteras motionen av årsmötet? Alla motioner från medlemmar diskuteras enligt stadgarna som punkt 11 på årsmötets föredragningslista. Begär gärna ordet för att presentera ditt förslag och för att argumentera så att det blir ett bra beslut!

Varmt välkommen att skriva din motion till årsmötet!

Hälsningar
EDS Riksförbunds styrelse

Lämna motioner till EDS Riksförbunds årsmöte 2020

Close