Barn och ungdomar med EDS

 

Ågrenska

agrenskaÅgrenska är ett nationellt kompetenscentrum för sällsynta diagnoser och en unik mötesplats för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar, deras familjer och professionella. Varje år ordnar de familjevistelser dit barn med EDS och deras familjer är välkomna.

I nedanstående länk hittar du information om alltifrån hur barns ögon kan påverkas av EDS till hur en neuropsykologisk utredning går till. Hur man får hjälp i skolan, vilket stöd man kan få av samhället och hur det är att ha ett syskon med EDS är ytterligare några av alla ämnen som tas upp.

Ågrenska: Dokumentation nr 498 Ehlers Danlos syndrom

 

Drottning Silvias barnsjukhus

drottning-silvias-barnsjukhusSjukgymnastikavdelningen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg har satt ihop tre texter som riktar sig till föräldrar, förskolepersonal och idrottslärare och handlar om rörelse och träning för barn och ungdomar med EDS.

Vad man ska tänka på när ett barn med EDS tränar

Till föreskolepersonal som träffar barn med EDS

Till idrottslärare som undervisar barn med EDS

 

 

Eric Ronge – överläkare

Eric Ronge är barnläkare och f.d. överläkare vid barnmedicinska kliniken på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Sedan årsmötet 2016 är han invald som ordinarie ledamot i EDS Riksförbunds styrelse.
Eric har genom sitt yrkesliv träffat på många barn och även föräldrar med någon form av EDS. På hypermobilitet.se belyser Eric främst EDS-ht och HMS (hypermobilitetssyndromet). På sidan (som drivs privat och inte är kopplad till förbundet) kan man läsa om Erics tankar, erfarenheter och spekulationer. I länken nedan hittar du en av de texter som han har skrivit om barn och ungdomar med EDS.

Barn och ungdomar med EDS

 

Till informationsportalen för medlemmar >
Till informationsportalen för vården >

Close