Anna-Leena

Idag presenterar vi Anna-Leena.

Anna-Leena här!

Jag har HSD (Hypermobility spectrum disorders) och fick min diagnos 2017. Att ha kunskap om diagnosen har förbättrat min livssituation. Mina barn har liknande problematik. Ända sen jag var i 5-årsåldern har jag haft ont i olika delar av kroppen och har numera ont nästan överallt utom i ansiktet och det är mycket tröttande.

Mina största problemområden är mage, höfter och händer. När jag undviker sådant jag inte tål mår magen bättre. För att avlasta höfterna har jag skaffat käpp och står på ergomatta när jag diskar. Att kunna skriva på dator och fota av info med telefonen underlättar mycket för att skona händerna.

Jag har ett varierande jobb där jag kan växla mellan administration och praktiska arbetsuppgifter så att jag slipper statiska rörelser. Har massor av trix för att underlätta vardagen. Handledsskydd, anpassade kläder i naturmaterial med resår och få sömmar för att undvika tryck mot magen. Varvar sjukgymnastik med vila. Har accepterat att jag inte klarar samma saker som människor utan smärta gör.

Jag försöker hitta saker att skratta åt och människor att skratta tillsammans med.

Viktigast av allt är att jag har en jämställd livskamrat!

Close